ویدیوها و مطالب آموزشی   /

بررسی اثر بخشی انیمیشن جیلو بر کاهش اضطراب کودکان در دانشگاه تهران

دندان پزشکی برای کودکان و گاهی بزرگسالان یک موقعیت استرس زا است. مدلسازی کردن موقعیت کودک توسط شخص دیگری (مدل) در قالب فیلم یا در نمای واقعی یک روش غیر داروئی و اثربخش جهت کنترل اضطراب و جلب همکاری کودک است.

بررسی اثر بخشی انیمیشن جیلو بر کاهش اضطراب کودکان در دانشگاه تهران

براساس نظریه یادگیری اجتماعی ؛ کودک مهارت های فائق آمدن و سازگار ساختن مهارت های خود با رفتارهایش در طی دوره درمان دندان پزشکی را فرا‌ خواهد گرفت.

روش اجرا :

در سال 1395 یک دانشجو از دانشگاه تهران پژوهش روی کمک افزار جیلو را آغاز کرد ؛ این پژوهش به گونه ای بود که تعداد 48 کودک دارای سلامت عمومی و بدون هیچ گونه سابقه درمان دندان پزشکی ؛ارد و به طور تصادفی به دو گروه مطالعه و کنترل تقسیم شدند.
روند کار گروه مطالعه بدین صورت بود که : ابتدا انیمیشن جیلو همراه با کتابچه آن نمایش داده می شد و سپس کودک وارد فاز درمان می شد.

بررسی اثر بخشی انیمیشن جیلو بر کاهش اضطراب کودکان در دانشگاه تهران

روند کار گروه کنترل بدین گونه بود که : ابتدا کودک با وسایل از طریق تکنیک tell-show-do آشنا شده و برای آنها نیز مانند گروه مطالعه درمان صورت گرفت.
براساس یافته های بدست آمده از ارزیابی کودکان توسط فیلم های ضبط شده و شاخصVCAS ( Venham Clinical Anxiety Scale) و(Venham Clinical Cooperation Scale )VCCS متوسط اضطراب و عدم همکاری کودکان در گروه مطالعه که انیمیشن جیلو را تماشا کرده بودند به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بودند. همچنین شاخص سن و جنسیت در هیچ یک از دو گروه مطالعه و کنترل با سطح اضطراب و همکاری ارتباط معنی داری نداشت.
در ضمن در هر دو گروه میزان اضطراب با میزان عدم همکاری ارتباط مستقیم و معنی داری داشت.

نتیجه گیری :

استفاده از تکنیک مدل سازی تصویری در قالب انیمیشن (جیلو) می تواند یک روش کارآمد در کنار روش tell-show-do بر آماده سازی کودک برای مواجه با دندان پزشکی و درمان دندان دختران و پسران باشد.