دندان های بدو تولد
آیا تاکنون درباره اطفالی که با دندان به دنیا میآیند شنیدهاید؟ یا دیدهاید؟ این پدیده ؛یک پدیده نادر است که در حدود 1 به 2000 تا 3000 تولد رخ میدهد. به این دندانها ، دندان های بدو تولد یا ناتال میگویند.
آشنایی با دندانهای ناتال و نئوناتال
شیوع دندان های ناتال ( دندان هایی که در بدو تولد حضور دارند ) و نئوناتال ( دندان های که در 30 روز اول رویش مییابند ) کم است. حدود 85 درصد دندان های ناتال یا نئوناتال جز دندان های شیری فک پایین هستند. معمولا دندان های نئوناتال یا ناتال به صورت هستند.
بیشتر دندانهای زود رویش یافته ، بعلت تکامل محدود ریشه ، بسیار لق هستند. بعضی از دندان ها ممکن است به حدی لق باشند که خطر جابجایی و در موارد بسیار نادری احتمال افتادن دندان داخل مجرای تنفسی و خفگی نوزاد دارد. در این مورد ، درآوردن دندان توصیه میشود.
کشیدن چنین دندانی ، در صورت لزوم ، عمل سادهای است ، ولی از نظر احساسی برای والدین دشوار میباشد. نگهداری دندان های ناتال یا نئوناتال ممکن است برای مادری که میخواهد نوزاد خود را با پستان شیر دهد مشکل ایجاد کند.
اگر در ابتدا شیردادن برای مادر بسیار دردناک باشد ؛ استفاده از شیردوش و ذخیره کردن شیر در بطری توصیه میشود. با این حال ؛ چنانچه مادر اصرار به شیردادن با پستان خود دارد ، ممکن است نوزاد در مدت نسبتا کوتاهی یاد بگیرد که پستان مادر را گاز نگیرد. به نظر میرسد که نوزاد ناراحتی مادر را حس میکند و میآموزد که از ایجاد ناراحتی اجتناب ورزد.
عوامل ایجاد دندان های ناتال
وراثت
پنج درصد کودکانی که دندان ناتال دارند خویشاوندان نزدیکشان نیز همین وضعیت را داشته اند.
سلول های جوانه دندان
این سلولها که به صورت جنینی وجود دارند باعث تشکیل زودرس یک دندان در نزدیک سطح لثه میشود.
در برخی موارد ، دندانهای ناتال ممکن است با شرایط پزشکی مرتبط باشند.
دندان ناتال چه عوارضی دارد ؟
اگر کودک شما دندان ناتال داشته باشد ، جای نگرانی ندارد زیرا اغلب این وضعیت بیخطر است. با این حال ، بهتر است که جنبه های زیر را ارزیابی کنید :
مشکلات در تغذیه :
نوزاد ممکن است ، به علت عدم راحتی یا دردی که توسط دندان ها ایجاد میشود در مکیدن شیر مشکل داشته باشد.
گاز گرفتن سینه مادر :
تیزی لبه های دندان ممکن است که سبب بریدن یا زخم شدن پستان مادر شود و در فرآیند شیردهی مشکل ایجاد میکند.
صدمات زبان :
در برخی موارد ، دندان های ناتال میتوانند به سطح زبان کشیده شوند و باعث ایجاد زخم در زبان میشوند. به این زخم و توده احتمالی ایجاد شده در کنار آن عارضه ریگا-فد میگویند.
با دندان بدو تولد چه کنیم ؟
با این حال ، راه پیشنهادی این است که دندان در جای خود باقی بماند و به والدین توضیح دهیم که نگهداری این دندان در دهان به علت تاثیر بر رشد و رویش بدون اشکال دندان های مجاور اهمیت دارد.
نتیجه گیری مقاله دندان های بدو تولد
دندان های بدو تولد یک اتفاق نادر و جالب است که ممکن است در ابتدا نگران کننده بنظر برسد اما به طور کلی بیضرر است. درک خطرات و مزایای بالقوه میتواند به والدین کمک کند تا تصمیمات آگاهانه و درستی در مورد سلامت و مراقبت از دهان کودک خود بگیرند. دریافت مشاوره از یک متخصص دندانپزشکی ، میتواند راهنماییهای لازم را برای مدیریت و مراقبت مناسب در این زمینه برای افراد فراهم کند.
مقالات مشابه
در صورت علاقه مندی به مطالعه بیشتر درباره دندان های بدو تولد می توانید از مقالات معتبر زیر استفاده کنید :